Spring til indhold

Mars tur - retur

Kom og hør, når planetfysiker Morten Bo Madsen tager os med en tur til Mars, og fortæller om den nyeste forskning. Er det stjerneklart vejr, vil der være mulighed for at observere Mars under kyndig vejledning.
Planlæg jeres egen Mars mission på Brorfelde Observatorium
27.09.2014

Naturvidenskabsfestival

I uge 39 er der naturvidenskabsfestival over hele landet. I den anledning har vi hele ugen besøg af fire 6.klasser, som skal en tur til Mars.

Som en afrunding på ugen - og som et tilbud til alle, har vi inviteret Planetfysiker Morten Bo Madsen, ph.d. Niels Bohr Instituttet til at komme og fortælle om den nyeste udforskning af Mars 

Den røde planet

Fra tidernes morgen har menneskeracen villet udforske nye områder og efterhånden er vi nået til vejs ende på jorden fra de dybe oceangrave til de højeste bjerge, men her stopper vore eventyrlyst ikke.

Mars er den af de terrestiske planeter, som vi bedst vil kolonisere (eks. Mars One); Merkur er for tæt på solen, og Venus har en atmosfære som vores nuværende teknologi/materialer ikke kan overleve mere end en time i..! Derudover viser data fra Mars, at der tidligt (faktisk før jorden) har været de rigtig forudsætninger for liv på planeten.

Planetfysiker, Morten Bo Madsen, ph.d. Niels Bohr Instituttet vil løfte sløret for en del af Marsgruppens arbejde, der er en forskningsgruppe, som arbejder eksperimentelt med udforskning af overfladen af Mars.

Se Mars på himlen

Er det stjerneklart vejr, vil der være mulighed for at observere Mars under kyndig vejledning.

Book gratis billetter - der er plads til 75

Hvis du ikke har mulighed for at booke gennem systemet her, er det også muligt at sende en mail med e-mail, navn og antal til Sarah Sohl Rasmussen Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Karen Breiner

Tilmelding

Information

Dato: Lørdag d. 27/9 Kl. 19:00-21:00

Gratis adgang med billet

Maks. 75 pladser.

Anbefalet alder er minimum 12 år.

Vi kan ikke garantere godt udsyn i tilfælde af oveskyet vejr.

Mød planetfysiker Morten Bo Madsen