Spring til indhold

Sten og stof - Girls Day in Science

En verden af is og en himmel af mørkt stof. Til Girls Day in Science tager Marie og Kristine os med på en rejse fra Jordens indre og langt ud i Universet. Marie graver dybt i landskab og istid, og Kristine zoomer ind på det, der er mest af i Universet, men som ingen kan se: Det mørke stof. Både drenge og piger er velkomne til Sten og stof den 30. september 2020
30.09.2020

 

Naturvidenskaben har brug for flere. Både drenge og piger. Til Girls Day in Science sætter vi og Naturvidenskabernes Hus fokus på især pigerne, der kan have svært ved at finde vejen ind i naturvidenskab.

Kom forbi som klasse, en lille gruppe eller bare som dig selv. Vi har kun plads til 30, så skynd jer at hente de gratis billetter.

Mød Kristine, som studerer astrofysik og ved en masse om universets mørke side. Hun har observeret ved nogle af de største observatorier i Europa og har i flere år været guide og foredragsholder på Observatoriet. Kristine dykker ned i mørkt stof og sørger for, at alle får bedre hånd om universets usynlige og mystiske energier. 

Mød også vores egen geologiske naturvejleder, Marie Holst Riis, der har flækket flere sten end de fleste. Marie tager os med tilbage til istiden og giver et indblik i stenenes hemmeligheder, som både fortæller om forandringer i landskab og klima.

Program

10.00-10.30: Velkommen til Observatoriet

10.30-12.00: Astronomi og mørkt stof med Kristine (Astrofysiker og guide på Observatoriet). Er det muligt i forhold til Corona-situationen, går vi op og ser Danmarks største teleskop, Discovery.

FROKOST - Tag madpakken med og egne drikkevarer.

12.30-14.00: Geologi og istid med Marie (Geolog og naturvejleder på Observatoriet)

Obs! Yderligere information vedr. Covid-19

Observatoriet følger love og retningslinjer for forsamlinger, og arrangementet gennemføres derfor med det forbehold.

Observatoriet tager alle nødvendige forholdsregler i forhold til at forebygge udbredelsen af Covid-19. Billetindtjekning sker derfor udenfor, inden I går ind. Ligesom der vil være mulighed for håndvask og afspritning, før arrangementets start. 

HENT DE GRATIS BILLETTER HER

*Med forbehold for eventuelle programændringer i både indhold og tidspunkter.Feedback

Sidst opdateret

29.05.2020

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen

Køb billetter her

Find vej