Spring til indhold

Fra Big Bang til mennesket i dag

For at fortælle historien om mennesket, må vi først se på, hvordan Universet blev til og udviklede sig i sin spæde ungdom. Herefter skal vi igennem stjerners dannelse, liv og død i voldsomme supernovaer. Vær med den 4. november. Billetsalget er reduceret til 40, så der er god plads omkring os.
04.11.2020

I dette foredrag vil vi sammen fortælle menneskets historie fra begyndelsen i Big Bang og til i dag.

Hvor kommer du fra? Det spørgsmål er du nok blevet stillet en del gange, men hvis du i sandhed skulle svare på dette spørgsmål, må du starte ved Universets begyndelse ved 'Big Bang'. De byggesten, som vi mennesker består af, kommer fra universet, og er gennem 13,8 milliarder års historie blevet til dig.

Program:

  • Velkomst
  • Foredrag
  • Kaffepause
  • Rundvisning i Discovery Dome og et kig til Danmarks største stjerneteleskop
    (Gruppen deles. Den ene halvdel bliver og hører om den aktuelle stjernehimmel, mens den anden får fremvisning i Discovery Dome. Herefter byttes rundt).

Foredraget er det sidste i en række på tre, der kan opleves uafhængigt af hinanden. Foredragene bliver til i samarbejde mellem Brorfelde Astronomiske Vennekreds, Folkeuniversitetet Tølløse og Observatoriet.

De to første foredrag er: 

  1. september kl. 19: Liv i rummet - hvordan finder vi det?
  2. oktober kl. 19: Liv i rummet - Er vi alene?

Billetpris: 125 kr.

Om Tina Ibsen

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra København Universitet. Hun har været formidlingschef på Tycho Brahe Planetarium i København, hvor hun har vundet priser for sin formidling af astronomi og rumfart. I 2019 udgav hun bogen Fortællingen om universet, og i september 2020 udkommer bogen Nordlys. Hun er også vært på podcasten RumSnak.

Køb billetter herFeedback

Sidst opdateret

09.09.2020

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen

Køb billetter her

Find vej