Spring til indhold

Observatoriets efterårsferie kl. 11-16

  • I udstillingen Forskerbyens Folk, lærer du Observatoriet at kende gennem fortællingerne fra tidligere ansatte og personer, der har haft en særlig betydning for stedet. Du finder den i Hovedbygningen, hvor der også er billetsalg, kiosk og butik.

  • I huset, Jorden, finder du vores nye aktiviteter, Jordens fortællinger. Her kan I blive klogere på den Jord, vi står og går på, på Istidslandskabet, som Observatoriet er placeret i og på de sten, der kommer fra rummet. Prøv sten-rouletten, byg et mineral, lyt til fortællinger om stenenes hemmeligheder, leg med landskabet i den interaktive sandkasse, gæt et istidsdyr og meget mere.

  • På toppen af bakken har vi fire kupler. Her kan I blandt andet lære om arbejdet som astronom, røre en meteorit og se Danmarks største stjerneteleskop, Discovery. Se teleskopet på rundvisningerne kl. 12.00 og kl. 14.00.

  • Kig også forbi måneudstillingen, Rundt om Månen, i den bagerste kuppel.

  • Udenfor, og overfor huset, Jorden, finder I Himmellabyrinten. Der er én vej ind og samme vej ud. Prøv den og læs historien om dét, der måske var et gammelt observationsredskab.

  • Prøv også vores interaktive skattejagt, Find nørderne, hvor I via QR koder kan låse op for små film, hvor Observatoriets "nørder" deler ud af sjove historier og gode fif. OBS. Det kræver, at du har en esmartphone, som kan scanne QR koder.

Køb billetter herFeedback

Sidst opdateret

02.09.2020

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen