Spring til indhold

Når du ser et stjerneskud

Kom forbi til stjerneskudstorsdag den 12. august kl. 21-24. Jorden er godt på vej igennem de gamle kometspor, der giver os mulighed for at ønske under en af årets største meteorsværme.
12.08.2021

Kometen, der giver os særlig stor mulighed for at ønske hvert år midt i august hedder Swift-Tuttle. Dens gamle spor giver os de smukke stjerneskud, som vi kalder Perseiderne.
Giver skyerne lov, kan vi få lov til at nyde op mod 150 stjerneskud i timen, hvis man ved, hvor man skal kigge hen det rigtige øjeblik!

Arrangementet er tilbagevendende, ligesom perseiderne, og vores erfaring er, hvis man har det opmærksomme blik mod himlen, kan man nå at opleve mellem 10 til 15 stjerneskud, når man deltager.

Observatoriets guider står klar ved teleskoperne sammen med de to astronomiske foreninger; Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske forening.

Sammen fortæller vi om aftenhimlens fænomener, som idag vil være stjerneskud, men også stjernebilleder og planeter og evt. satelitter. I kan opleve Danmarks største stjerneteleskop in action, hvis vejret er med os!

Praktisk

Pris: 125 kr. for person (både børn og voksne).
Medbring nysgerrighed, det lune tøj og alle de store spørgsmål!

Det er muligt at købe varme drikke og snacks i Observatoriets kiosk.

Arrangementet kræver fremvisning af gyldigt Coronapas, men restriktionerne kan være ændret ved arrangementets afholdelse i august. Vi følger Regeringens udmeldinger. Kontakt os, hvis I er i tvivl på 72 36 39 00 eller på observatoriet@holb.dk.

KØB BILLETTER HERFeedback

Sidst opdateret

15.07.2021

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen

Find vej