Spring til indhold

Pigeraketten fyres af på Observatoriet

Den 27. juni kl. 9.30-13.30 kan 5-11-årige piger for 25. gang sparke til bolden, mens de lærer om solsystemet og naturen omkring dem. DBU’s Pigeraketten går i luften på Observatoriet, hvor vi håber, at det lykkes at tiltrække piger til fodbold over hele landet.
27.06.2021

Er du pige og mellem 5-11 år? Og synes du fodbold er spændende? Så er det her lige noget for dig! 

Årets Pigeraket skydes i gang med et helt særligt træf, som ikke finder sted i en klub, men på Observatoriet. Her letter raketten, som vil sende dig afsted ud i universet. Her skal du besøge en række planeter for at finde delene til klubnøglen, der er blevet ødelagt og kastet ud i rummet. Du skal i samarbejde med DBU’s astronaut samle den gyldne klubnøgle, så klubben atter kan blive åbnet til klubtræning, ved hjælp af sjove aktiviteter og opgaver. 

Udover DBU’s og Observatoriets personale, så vil frivillige fra bl.a. Jernløse Boldklub, Holbæk B&I og Tuse IF være med til at guide pigerne sikkert igennem rumrejsen. Når raketten igen er landet på jorden, vil der være mulighed for at komme i dialog med klubfolk, der kan fortælle meget mere om deres træningstilbud til pigerne. 

Det er GRATIS at deltage i arrangementet.

Det er muligt at melde flere piger til på én gang og der er 100 pladser i alt – så vent ikke for længe med at foretage tilmeldingen.

Tag bare familien med

Mens pigerne til Pigeraketten udforsker de fodboldsummende planeter, så kan forældre og søskende udforske området i og omkring Observatoriet. Desuden vil Observatoriet byde velkommen til et raketværksted, hvor stedets formidlere vil stå klar med fortælling og vejledning i, hvordan I bygger den bedste papirraket, som I selv designer og fyrer af. Vi sørger for alt materialet – I skal blot medbringe jeres nysgerrighed og rakethumør. Deltagerne på Pigeraketten får selvfølgelig også mulighed for at prøve kræfter med raketterne, når rumrejsen med Pigeraketten er afsluttet.

Der vil være mulighed for at købe frokost på stedet, men man er også meget velkommen til selv at medbringe mad.

Raketværkstedet og udendørsarealerne ved Observatoriet er gratis at besøge. Hvis man ønsker at komme ind på museet, så er entréprisen 85 kr. for voksne over 18 år. Børn og unge under 18 år har gratis éntre.

Læs mere og tilmeld digFeedback

Sidst opdateret

02.06.2021

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen