Spring til indhold

Teleskop-torsdag

Har du altid drømt om selv at kunne navigere rundt blandt stjernerne på himlen? Har du brug for en hånd til at komme i gang? Og er du klar på at zoome ind på en forunderlig verden gennem de fortryllende teleskoper?
24.06.2021

Så kom forbi til Teleskop-torsdag. Aftenen er for dig, som er begynder og gerne vil vide mere om at finde rundt på stjernehimlen.

Måske nyder du nattehimlen fra baghaven og vil vide mere om, hvad du ser? Måske har du fået et teleskop, som godt kunne trænge til at komme lidt mere ud? Tag det evt. med, hvis du vil have hjælp i en pause. Eller måske er du i tvivl om hvilket teleskopet, du skal købe?

Til teleskop-torsdag får du en guide til at komme godt i gang med at observere. Vi fortæller om vigtige forberedelser, nyttige hjælpemidler og viser jer, hvordan I med enkle fif, kan hoppe lettere rundt imellem stjernebillederne. Vi nørder teleskoper og udstyr og besøger Danmarks største stjerneteleskop, Discovery.

Program

19.00 Observatoriet – hvad er dét egentlig?
19.15 De vigtige forberedelser
19.45 Kaffe- og tepause. Kiosken er åben.
20.15 Oplæg: Hvilket teleskop skal man vælge som nybegynder?
20.45 Vi følges op på toppen af observatoriebakken og tager et kig på Danmarks største teleskop
22.00 Tak for i aften

Praktisk info

Teleskop-torsdag foregår fra kl. 19.00 til 22.00 den sidste torsdag i hver måned. Vi mødes ved Hovedbygningen (gå fra p-pladsen op ad asfaltstien til næste store bygning), Observator Gyldenkernes Vej 5, 4340 Tølløse.

Billetter koster 125 kr. pr. person. Kan kun købes online i forsalg i begrænset oplag (maks. 30 personer per gang).

Observatoriet tager alle nødvendige forholdsregler i forhold til Corona. Selve programmet ændrer ikke indhold, men det kan være nødvendigt at dele jer op i mindre grupper.
NB! Observatoriet forbeholder sig retten til at ændre i programmet grundet vejrforhold eller andet. Købte billetter refunderes kun i tilfælde af aflysning af arrangementet.Feedback

Sidst opdateret

17.03.2021

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen