Spring til indhold

Torsdagsstjerner april

Vi håber på at kunne ses til Torsdagsstjerner i april. Er vi nødt til at aflyse, vil I automatisk få besked og pengene retur.
29.04.2021

Vi holder fortsat fast i arrangementerne i april og maj, og det er derfor muligt at booke til dem nu. Hvis vi er nødt til at aflyse pga. Regeringens udmeldinger, vil I automatisk modtage refundering og er velkommen til at booke nye tidspunkter til Torsdagsstjerner senere.

Billetterne til Torsdagsstjerner blev hurtigt udsolgt, og vi ved, at mange af jer har ventet længe på at skulle komme forbi. Med aflysningerne bliver køen kun længere. Vi arbejder derfor på at tilbyde nogle flere arrangementer. Vi er mindst lige så kede af det som jer, men vi er nødt til at prioritere hinandens sikkerhed. Vi håber at I vil støtte os og have tålmodighed med os, når det igen bliver muligt at samles i større grupper.  

Bliv din egen himmelvejviser

Har du altid drømt om selv at kunne navigere rundt blandt stjernerne på himlen? Det kræver kun nogle få fif til at komme godt i gang med stjernekiggeri. Observatoriet og de astronomiske foreninger (BAV og KAF) giver både fif til at observere og til at komme i gang med det rigtige udstyr. 

Aftenen slutter på toppen af observatoriebakken blandt kuplerne. Vi skal selvfølgelig opleve den store Discovery Dome, som huser Danmarks største teleskop. Bemærk, aftenen ikke er med garanteret stjernekig. Det er primært en guide til at komme i gang med stjerneobservation.

Den sidste torsdag hver måned

Torsdagsstjerneaftener foregår fra kl. 19.00 til 22.00 den sidste torsdag i hver måned. Vi mødes ved Hovedbygningen (gå fra p-pladsen op ad asfaltstien til næste store bygning), Observator Gyldenkernes Vej 5, 4340 Tølløse.

Observatoriet tager alle nødvendige forholdsregler i forhold til Corona. Selve programmet ændrer ikke indhold, men det kan være nødvendigt at dele jer op i mindre grupper.

Program

19.00 Velkommen til Observatoriet
19.15 Oplæg: Hvordan forbereder man sig på en nat under stjernerne?
19.45 Kaffe- og tepause. Kiosken er åben.
20.15 Oplæg: Hvilket teleskop skal man vælge som nybegynder?
20.45 Vi følges op på toppen af observatoriebakken og tager et kig på Danmarks største teleskop
22.00 Tak for i aften

Billetter sælges kun online så snart vi åbner igen.

Pris 125 kr. voksne (18år+) / 95 kr. barn (4-17år)

Billetter kan kun købes online i forsalg, og der er maks. plads til 30 personer per gang. 

Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Observatoriet.

NB! Observatoriet forbeholder sig retten til at ændre i programmet grundet vejrforhold eller andet. Købte billetter refunderes kun i tilfælde af aflysning af arrangementet. Billetgebyr, samt transaktionsgebyrer i forbindelse med køb af billetter, refunderes ikke.Feedback

Sidst opdateret

12.04.2021

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen