Spring til indhold

Det kom fra verdensrummet

Noget er styrtet ned i Nyvang. Uroen breder sig og rygterne går. Gæster til et helt særligt event er hovedpersoner i en storstilet jagt på det ukendte, når Andelslandsbyen Nyvang og Observatoriet ved Brorfelde rejser tilbage til koldkrigsårene den 11. august kl. 17.00-01.00.
11.08.2018

RUMKAPLØB OG KOLDKRIGSFORNEMMELSER

Husmand Møller vendte aldrig tilbage fra marken, den nat noget styrtede ned, og det er nu op til de besøgende at finde ud af, hvad Forsvarsstabens Efterretningsafdeling gemmer bag de afspærrede områder på Andelslandsbyen Nyvang. Til det får de brug for både viden og feltarbejde. I en tid, hvor rumkapløb og frygten for verdensrummet raser, må gæsterne derfor agere journalister og bevæge sig rundt i Andelslandsbyen på jagt efter beviser og ledetråde. Undervejs må de tale med mistænkte personer, løse udfordringer og gå på jagt efter tidstypiske ting, for til sidst at kunne drage deres egne konklusioner om mysteriet.

UFO'ER, EKSPERIMENTER OG STJERNESKUD

Efter besøget på Andelslandsbyen bliver I kørt i busser mod Observatoriet ved Brorfelde (eller kører selv) for at teste og eksperimentere.

I hører om raketkonstruktion og vi antænder forskelligt brændstof i Værkstedet, lærer om meteoritter og hører om nogle af de UFO'er, som folk indberettede i 50’erne.

Ved kuplerne kan I gøre jer de sidste tanker om mysteriet i Observatoriets hængekøjer, mens aftenens meteorsværm, Perseiderne, viser sig på himlen, hvis vejret er til det.
De astronomiske foreninger er også tilstede og deler gerne ud af deres viden.

Arrangementet henvender sig primært til større børn, unge og voksne.  

Ankomst og afgang

Arrangementet starter på Andelslandsbyen Nyvang og slutter på Observatoriet ved Brorfelde, ca. 20 minutters kørsel syd for Holbæk.

I kan gennemføre programmet på ca. 4 timer inklusive transport til Observatoriet. Der er ankomst på Nyvang fra kl. 17 og Observatoriet lukker kl. 01.00. I bestemmer selv, hvornår I vil starte på Nyvang, men stedet lukker kl. 23.00.

Det er muligt selv at køre ud på Observatoriet, men der er indsat busser, som kører aftenen igennem ad ruten: Nyvang-Holbæk Station-Observatoriet og retur.

Busserne kører fra Nyvang kl. 19.30, 20.30, 21.30 og 22.30.

Den sidste bus kører fra Observatoriet kl. 01.00.

Billetter

Billetter købes hos Andelslandsbyen Nyvang og koster:

Ikke-medlemmer:
Børn (0-7 år): Gratis
Børn (8-15 år): 100 Kr.
Voksne (15år+): 200 Kr.

Medlemmer: 
Børn (0-7 år): Gratis
Børn (8-15 år): 50 Kr. 
Voksne (15år+): 100 Kr.

 Feedback

Sidst opdateret

26.06.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen

BILLETTER

Billetter købes hos Andelslandsbyen Nyvang

Ikke-medlemmer

Børn (0-7 år): Gratis
Børn (8-15 år): 100 Kr. 
Voksne (15år+): 200 Kr.

Medlemmer: 
Børn (0-7 år): Gratis
Børn (8-15 år): 50 Kr. 
Voksne (15år+): 100 Kr.

START