Find Vej i Brorfelde

Nu kan du gå på opdagelse i bakkerne ved på Brorfelde Observatorium med en geologisk orienterings-app, når vi afholder ”Find Vej i Brorfelde” lørdag den 30. april.
30.04.2016

Grav dig ned i fortid og istid og bliv klogere på landskabsdannelse i Midt- og Nordvestsjælland. Test dine løbe- og orienteringsevner eller tag en gåtur i landskabet, mens du bevæger dig rundt på Brorfelde Observatorium med vores geologiske app. Lyt til spændende foredrag i Værkstedet om istid og landskabsdannelse og geologiens betydning for vores hverdagsliv og måde at leve på.

Der vil på dagen være en løbekonkurrence, som Holbæk Orienteringsklub står for, og der uddeles medaljer og diplomer til alle børn som deltager i konkurrencen. Ligeledes vil der være geo-aktiviteter såsom: Sådan laver du dit eget kompas, flæk en sten og leg juniorglaciolog og se hvem der kan holde liv i en isklump i længst tid. Du kan også medbringe sten hjemmefra eller find dem i området og lad Nordvestsjællands Stenklub fortælle dig om dem.

Hvis maven rumler og sulten banker på døren så sælger Holbæk orienteringsklub pandekager lavet over bål. Husk kontanter til køb af disse. Vi sælger ikke mad på dagen, men det er muligt at nyde medbragt mad hjemmefra.

Program for dagen:

Kl. 11.00-13.00     Find Vej-dagen m. orienteringsløb i området

Kl. 11.00-15.00     Geo-workshops i og omkring Værkstedet (Nr. 3):
                             • Lav dit eget kompas
                             • Flæk en sten
                             • Leg juniorglaciolog – hold liv i en isklump længst

Kl. 13.00-14.00     Forskningens Døgn. Foredrag v. Geolog og naturvejleder - Jakob Walløe Hansen, Geopark Odsherred – ”Nordvestsjællands geologi og Danmarks første UNESCO Global Geopark”

Kl. 14.00-15.00     Forskningens Døgn. Foredrag v. Geolog - Steen Andersen – "Du bor i en hule" - om geologien i vores hverdagsliv.

Kl. 15.00               Tak for denne gang - til vi ses igen!

(Der tages forbehold for ændringer i programmet grundet vejret eller andet).

 

OBS! Arrangementet er gratis for alle, men der skal bestilles billetter, da der er begrænset kapacitet på dagen. 

Find dine billetter her

”Find Vej i Brorfelde” er en sammenlægning af ”Find Vej Dagen” og ”Forskningens Døgn” og er et samarbejde mellem Brorfelde Observatorium, Naturpark Åmosen, Geopark Odsherred, Holbæk Orienteringsklub og Dansk Orienterings-Forbund.Feedback

Sidst opdateret

20.02.2017

Ansvarlig redaktør

Anders Kildebæk