Universets første galakser

Fire foredrag om det store univers. Kom forbi Observatoriet, når Folkeuniversitetet i København rykker ind med nogle af deres allerbedste forskere. Hør om de første stjerner, røntgenstråling, planetjagt og sorte huller. Alle aftener afsluttes med et kig på stjernehimlen.
28.02.2018

De første stjerner og galakser, som dannedes i det tidlige univers, udgjorde byggestenene til alle følgende generationer af stjerner. På denne aften skal vi høre om, hvordan astronomer bruger observationer til at finde og undersøge de fjerneste galakser med de største teleskoper. De tidligste galakser man har observeret, udsendte deres lys, da universet var blot 400 millioner år gammelt – en brøkdel af den nuværende alder på 13,7 milliarder år, og disse galakser giver os et unikt indblik i stjernernes udvikling.

 

PROGRAM

19.00-19.15 // Velkommen på Brorfelde Observatorium

19.15-20.30 // Aftenens forelæsning med tid til efterfølgende spørgsmål. V. Lektor, ph.d. Lise Christensen, Københavns Universitet.

20.30-21.00 // Kaffe- og tepause. Udstillingen i Hovedbygningen er åben.

21.00-21.30 // Et kig på den aktuelle stjernehimmel. Vi stiller teleskoperne frem, såfremt vejret tillader det.

 

BILLETTER

Billetter koster 210kr. per foredrag og købes via Folkeuniversitetet i København. Brug hold nr. 1147 ved søgning på deres hjemmeside. 

Køb billetter her

 

Sæt kryds i kalenderen til de næste foredrag:

28. marts: Udforskningen af universet med det næste store røntgenobservatorium

25. april: I planetjægerens fodspor

30. maj: Supertunge sorte huller - kan vi leve uden?Feedback

Sidst opdateret

15.02.2018

Ansvarlig redaktør

Anders Kildebæk