Spring til indhold

Supertunge sorte huller - kan vi leve uden?

Fire foredrag om det store univers. Kom forbi Observatoriet, når Folkeuniversitetet i København rykker ind med nogle af deres allerbedste forskere. Hør om de første stjerner, røntgenstråling, planetjagt og sorte huller. Alle aftener afsluttes med et kig på stjernehimlen.
30.05.2018

Forelæsningen vil give et indblik i sorte hullers opståen og nogle af deres fantastiske egenskaber. Det viser sig, at meget tunge sorte huller har betydning for, hvordan galakserne, som de befinder sig i, udvikler sig - selv i de tidligste udviklingsstadier og i de allerførste galakser. Detaljerne er dog ikke så godt kendte. Forelæsningen vil komme ind på den seneste forskning, der forsøger at afdække de sorte hullers ‘hemmelige’ liv, i håb om at forstå det univers, vi lever i.

PROGRAM

19.00-19.15 // Velkommen på Brorfelde Observatorium

19.15-20.30 // Aftenens forelæsning med tid til efterfølgende spørgsmål. V. lektor, ph.d. Marianne Vestergaard, Københavns Universitet

20.30-21.00 // Kaffe- og tepause. Udstillingen i Hovedbygningen er åben.

21.00-21.30 // Et kig på den aktuelle stjernehimmel. Vi stiller teleskoperne frem, såfremt vejret tillader det.

 

BILLETTER

Billetter koster 210kr. per foredrag og købes via Folkeuniversitetet i København. Brug hold nr. 1150 ved søgning på deres hjemmeside. 

Køb billetter herFeedback

Sidst opdateret

15.02.2018

Ansvarlig redaktør

Anders Kildebæk