Spring til indhold

UDSOLGT Girls Day in Science - få hænderne i himmelrummet

Skal din vej til et spændende arbejdsliv være omgivet af stjerner, planeter og rumskibe? Kom forbi og mød to kvinder, der har hænderne i himmelrummet. Vi ses til Girls Day in Science den 2. oktober. Både drenge og piger er velkomne.
02.10.2019

Naturvidenskaben har brug for flere. Både drenge og piger. Til Girls Day in Science sætter vi og Naturvidenskabernes Hus fokus på især pigerne, der kan have svært ved at finde den rigtige vej ind i videnskab. 

Kom forbi som klasse, en lille gruppe eller bare som dig selv. Vi har kun plads til 30, så skynd jer at hente de gratis billetter. 

HÆNDERNE I HIMMELRUMMET

Mød Kristine, som studerer astrofysik og ved en masse om universets mørke side. Hun har observeret ved nogle af de største observatorier i Europa og er udenfor studierne guide på Brorfelde Observatorium. Kristine dykker ned i mørkt stof og sørger for at alle får bedre hånd om universets usynlige og mystiske energier. 

Mød også astrofysiker, Tina Ibsen, der ofte bruges som ekspert af medierne. Tina tager os med på en rejse til Universets begyndelse og senere Jordens oprindelse. Hun fortæller også om, hvordan det er at være "pigenørd" og astrofysiker i det hele taget. 

Dagen slutter med et kig til Danmarks største teleskop, Discovery og en rundtur i den gamle forskerby, Brorfelde Observatorium. 

PROGRAM*

10.00 Velkommen til Observatoriet. Kort om dagens program

10.15 Hvordan studerer man mørkt stof af Kristine S Nielsen

11.00 Aktivitet med mørkt stof

11.55 Frokostpause

12.15 Fra Big Bang til astrofysiker af Tina Ibsen.

Inspirationsforedrag om universets oprindelse til Jordens oprindelse og til hvorfor man i det hele taget vælger livet som (kvindelig) astrofysiker.

13.15 Vi slutter dagen af med en rundtur og tager et kig på Danmarks Største Teleskop.

14.00 Tak for i dag.

HENT DE GRATIS BILLETTER HER (UDSOLGT)

*Med forbehold for eventuelle programændringer i både indhold og tidspunkter.Feedback

Sidst opdateret

03.09.2019

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen

Køb billetter her

FIND VEJ