I blodmånens skær

På denne dag oplyses vores himmel af rødligt lys fra vores nærmeste nabo i dette solsystem. Månen kommer ind bag Jordens ydre skygge, hvorved Månen får et gyldent eller rødligt skær.
10.02.2017

STJERNE- OG MÅNEKIG
Vi åbner op for stjerne- og månekig på toppen af bakken den 10. februar fra kl. 21.00-01.00, hvor der vil være mulighed for at kigge på månen gennem kikkerter og teleskoper. Vi kigger selvfølgelig også på de stjerner, som skulle indfinde sig på dagen. Brorfelde Observatorium, Brorfelde Astronomiske Vennekreds (BAV) og Københavns Astronomiske Forening (KAF) står klar på dagen ved teleskoper og kikkerter til stjerne- og månekig.

FOREDRAG OG FORTÆLLINGER
Julie Maria Lykke, ph.d. i astronomi kommer og fortæller om andre ting end månen som forekommer røde i universet - blandt andet om en stjernes liv fra protostjerne til rød superkæmpe. Hun tager udgangspunkt i stjernen Betelgeuse (en rød superkæmpe), som faktisk kan ses på nattehimlen den 10. februar 2017. Når den en dag eksploderer, så vil den formentlig fremstå mere lysstærk end en fuldmåne.

Naturvejleder, Thomas Juel Johansen tager jer med på en rejse og fortæller om, hvad der gemmer sig af historier og væsner i blodmånens skær. Hvad har Månen betydet for mennesket og vores fantasi, når vi er blevet mødt af dette syn og fænomen?

I HÆNGEKØJE UNDER ÅBEN HIMMEL
Vi trodser kulden og opsætter vores hængekøjer til anledningen, så I virkelig kan nyde nattehimlen. Vi har udlagt tæpper i hængekøjerne, men I må gerne medbringe soveposer eller dyner, hvis I har lyst. Bemærk, at der er kun er 18 hængekøjer, så vi opfordrer til, at man deles om dem.

I løbet af aftenen vil der blive serveret et varmt måltid mad (dette er inkluderet i billetprisen) - ligesom det vil være muligt at købe drikkevarer samt lidt snacks. Hvis I ønsker at bestille et vegetarisk aftenmåltid, så skriv til Thomas Juel Johansen på mail: thojj@holb.dk

KØB BILLET HER!

PRAKTISK INFO:
Billetter koster 200 kr. for voksne (18+ år) og 150 kr. for børn (3-17 år) - mad er inkluderet i prisen. Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Brorfelde Observatorium.

Billetter kan enten købes i forsalg eller i døren (kiosken i Værkstedet (nr.3), så længe lager haves.

Vi anbefaler, at man medbringer varmt tøj og praktisk fodtøj!

NB! Brorfelde Observatorium forbeholder sig retten til at ændre i programmet, grundet vejrforhold eller andet.

Vigtigt! Købte billetter refunderes kun i tilfælde af aflysning af arrangementet. Billetgebyr, samt transaktionsgebyrer i forbindelse med køb af billetter, refunderes ikke.

 Feedback

Sidst opdateret

20.02.2017

Ansvarlig redaktør

Anders Kildebæk