Spring til indhold

I planetjægerens fodspor

Folkeuniversitetet inviterer til foredraget "I planetjægerens fodspor" ved ph.d. Diana Juncher, som afholdes på Brorfelde Observatorium onsdag den 20. september kl. 19.00-21.30.
20.09.2017

Denne aften kommer vi på en fantastisk rejse ud i Mælkevejen. Vi vil lære mere om de metoder og instrumenter, man benytter sig af til at søge efter jordlignende planeter omkring andre stjerner.

Ligeledes vil vi komme omkring spørgsmålene: Hvordan finder man exoplaneter? Hvor almindelige er de? Kan jeg selv være med til at finde dem?

Bliv klogere på, hvor langt vi er nået, siden vi fandt den første exoplanet for bare 22 år siden - allerede nu kan man begynde at lede efter tegn på liv på exoplaneter.

Til at runde hele aftenen af med, vil der være et kig på den aktuelle stjernehimmel set fra Brorfelde Observatorium. Derudover vil der være fortælling om stedet, dets virke, fortid og fremtid.

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse.

Pris: 200 kr. Billetter købes hos Folkeuniversitetet. Du kan ringe ind på telefon 3532 8710, sende en mail til info@fu.ku.dk eller møde personligt op på sekretariatet i Læderstræde 34, 2. sal, 1201 Kbh. K.

NB! Folkeuniversitetet forbeholder sig retten til at ændre i programmet, grundet vejrforhold eller andet.Feedback

Sidst opdateret

27.09.2017

Ansvarlig redaktør

Anders Kildebæk