Merkurpassage i Danmark

Følg og oplev et sjælendt astronomisk fænomen den 9. maj fra kl. 13.00-17.00, når Merkur gilder hen over Solen. Det sjældne fænomen forekommer kun 13 til 14 gange hvert århundrede, og sidste gang var for knap ti år siden.
09.05.2016
Den 9. maj finder årets astronomiske begivenhed sted, når vi i Danmark kan opleve en Merkurpassage.
Solsystemets mindste planet Merkur passerer ind foran Solen og vi kan se planetens rejse henover solskiven her fra Danmark. Det sjældne fænomen forekommer kun 13 til 14 gange hvert århundrede, og sidste gang var for knap ti år siden.

HVORNÅR?
Mandag d. 9. maj 2016
13.12 Merkur har første kontakt med solskiven
16.57 Merkur befinder sig halvejs på sin vej hen over solskiven
20.42 Merkur bevæger sig ud af solskiven igen

Merkurpassagen kan opleves i hele Danmark og rundt omkring vil der være arrangementer, som man kan slutte sig til for at få et glimt af den sjældne begivenhed.

Her på Brorfelde Observatorium kan du følge Merkurpassagen tæt fra kl. 13.00-17.00. Vi stiller op med kyndig vejledning, fortællinger og solteleskoper på toppen af bakken. Alle er velkomne og der er gratis adgang!

OBSERVER SELV
Du kan også observere Merkurpassagen selv. Det er dog meget vigtigt, at du aldrig kigger direkte på Solen, men bruger solteleskop eller solformørkelses-briller, hvor man dog vil have svært ved at se den lille planet.

Følg med på Facebook for opdateringer og gode tips til, hvordan og hvornår man kan observere Merkurpassagen.


Feedback

Sidst opdateret

20.02.2017

Ansvarlig redaktør

Anders Kildebæk