Spring til indhold

Mod fjerne galakser

Mælkevejen kan måles og vejes, og mennesket søger endnu længere ud i Universet. Astronomens udstyr er blevet langt mere avanceret og data flyver Jorden rundt på et splitsekund. Kom og hør, hvordan moderne astronomi tager fart og åbner op for en helt ny verden.
13.11.2019

Fra frygtsomme blikke mod himlen til dybdegående indblik i fjerne galakser. Efteråret byder på tre spændende foredrag om astronomiens udvikling. Dette er det sidste i rækken. Glæd jer til flere i foråret. 

I dag er vores Univers uforståeligt stort, men det er ikke længe siden, at Mælkevejen var hele vores verdensbillede. Hvad er der sket siden da? Og hvordan kan vi blive klogere på, hvordan det hele begyndte og hvad det består af? Aftenens foredrag ser nærmere på moderne instrumenter og målemetoder og kaster et blik ud i fremtiden. Hvad gemmer sig derude?   

Professor i astrofysik, Johan Fynbo fortæller. 

Foredraget er en del af serien ”Astronomi dengang og nu,” som består af tre foredrag i samarbejde mellem Brorfelde Astronomiske Vennekreds, Folkeuniversitet Tølløse og Brorfelde Observatorium. 

Køb billetter her

 

Program:

19.00 Velkomst og foredrag

20.30 Kaffepause

21.00 Gennemgang af aftenens stjernehimmel

21.30 Hvis det er stjerneklart, går vi til kikkerterne for at observere. Alternativt vil der være en fortælling om teleskopet.

Husk varmt tøj til evt. udendørs stjernekig.

Køb billetter herFeedback

Sidst opdateret

19.08.2019

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen

Køb billetter her

FIND VEJ