Spring til indhold

Onsdagsåbent: Himlen om dagen

Observatoriet holder åbent hver weekend fra 11-16. På lørdag og søndag zoomer vi ind på Sol og Måne ved højlys dag. Lær at observere om dagen.
18.07.2018

ÅBENT HVER ONSDAG 11-16 HELE JULI

Til onsdagsåbent i sommerferien kan du gå på opdagelse i vores udstillinger. Få en fornemmelse af, hvordan det var at bo i en forskerby, hvor der altid blev arbejdet efter mørkets frembrud. Bliv klogere på rummissioner gennem tiden og se, hvordan rumteknologi bliver brugt i vores hverdag.

Vidste du fx, at NASA udviklede det stødabsorberende materiale, som vi kender fra joggingsko sammen med en skofabrikant? Således gik Neil Armstrong på Månen i 1969 med verdens første støvle med stødabsorberende materiale.

Nyd madpakken under det overdækkede tag ved Hovedbygningen og gå en tur op til kuplerne på toppen af bakken, bemærk detaljerne i de arkitekttegnede bygninger og få en fornemmelse af livet som astronom. 

Alle onsdage dykker vi ned i et tema, som I kan blive klogere på i vores Værkstedsbygning (ved P-pladsen).  
 

SOL OG MÅNE MIDT PÅ DAGEN

Bliv klogere på det smukke makkerpar, Sol og Måne. Lær om deres bevægelser i Værkstedet og se nærmere på dem igennem teleskoper, hvis vejret tillader det. Bliv også klogere på Månens faser og den kommende måneformørkelse.

Du finder et detaljeret program ved indgangen (bygningen ved p-pladsen). 

BILLETTER OG PRAKTISK INFO

Entré: 80 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Brorfelde Observatorium.

Billetter købes i døren (Værkstedet nr. 3 ved siden af parkeringspladsen), så længe lager haves.

 Feedback

Sidst opdateret

14.06.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen