Spring til indhold

Onsdagsåbent: Klap en sten

I hele juli holder Observatoriet ekstra sommeråbent hver onsdag kl. 11-16. Idag skal vi flække sten og afsløre deres hemmeligheder i Geologiens Hus. Nordvestsjællands Stenklub kommer forbi og hjælper med at se nærmere på de spændende sten.
04.07.2018

ÅBENT HVER ONSDAG 11-16 HELE JULI

Til onsdagsåbent i sommerferien kan du gå på opdagelse i vores udstillinger. Få en fornemmelse af, hvordan det var at bo i en forskerby, hvor der altid blev arbejdet efter mørkets frembrud. Bliv klogere på rummissioner gennem tiden og se, hvordan rumteknologi bliver brugt i vores hverdag.

Vidste du fx, at NASA udviklede det stødabsorberende materiale, som vi kender fra joggingsko sammen med en skofabrikant? Således gik Neil Armstrong på Månen i 1969 med verdens første støvle med stødabsorberende materiale.

Nyd madpakken under det overdækkede tag ved Hovedbygningen og gå en tur op til kuplerne på toppen af bakken, bemærk detaljerne i de arkitekttegnede bygninger og få en fornemmelse af livet som astronom. 

Alle onsdage dykker vi ned i et tema, som I kan blive klogere på i vores Værkstedsbygning (ved P-pladsen).  

 

FLÆK EN STEN

Junior-geologer og voksne nysgerrige kan være med til at afsløre stenenes hemmeligheder i Geologiens Hus. Vi finder, vasker og flækker de hårde "perler", inden vi undersøger dem og bliver klogere på deres indre. Du finder et detaljeret program ved indgangen (bygningen ved p-pladsen).

Nordvestsjællands Stenklub kommer forbi og hjælper til med at gå på opdagelse i stenenes verden. 

BILLETTER OG PRAKTISK INFO

Entré: 80 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Brorfelde Observatorium.

Billetter købes i døren (Værkstedet nr. 3 ved siden af parkeringspladsen), så længe lager haves.Feedback

Sidst opdateret

14.06.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen