Påske på Brorfelde Observatorium

Hvorfor er der to hække rundt om flere af husene på observatoriet? Hvad er fredet nattemørke? Og hvordan ser Danmarks største stjernekikkert ud?
21.03.2016

Kom forbi Brorfelde Observatorium i Påsken og få svar på disse spørgsmål – og mange andre - når observatoriet åbner op for påskerundvisninger den 21, 22 og 23 marts. Bliv klogere på Brorfelde Observatoriums rolle og betydning for dansk såvel som også international astronomi.

Besøg værkstedsbygningen, hvor datidens mest avancerede kikkerter blev bygget og hør hvordan de var med til at sætte Danmark på det astronomiske verdenskort. Se og oplev Danmarks største stjernekikkert, den 8 tons tunge Schmidt-kikkert. Find ud af hvorfor observatoriet har nogle af de mest uberørte indendørs ildsteder. Nyd en vandring og oplev et område med historie, natur og arkitektur udover det sædvanlige.

Vi mødes ved værkstedsbygningen, Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse. Det anbefales at tage varmt tøj og praktisk fodtøj.

Køb din billet her!

For yderligere information og nyheder - følg med her på hjemmesiden eller følg os på Facebook/BrorfeldeObservatorium.Feedback

Sidst opdateret

20.02.2017

Ansvarlig redaktør

Anders Kildebæk

Find vej