Spring til indhold

Weekendåbent: Istid

Observatoriet holder åbent hver weekend fra 11-16. På lørdag og søndag begraver vi os i istid. Kom og lav dit eget dødislandskab og flæk en sten.
07.07.2018

ÅBENT HVER WEEKEND 11-16

Til weekendåbent på Observatoriet kan du gå på opdagelse i vores udstillinger. Få en fornemmelse af, hvordan det var at bo i en forskerby, hvor der altid blev arbejdet efter mørkets frembrud. Bliv klogere på rummissioner gennem tiden og se, hvordan rumteknologi bliver brugt i vores hverdag.

Vidste du fx, at NASA udviklede det stødabsorberende materiale, som vi kender fra joggingsko sammen med en skofabrikant? Således gik Neil Armstrong på Månen i 1969 med verdens første støvle med stødabsorberende materiale.

Tag også med på rundtur, og hør vores astronomiske guider fortælle om Observatoriets mysterier, bemærk detaljerne i de arkitekttegnede bygninger og få en fornemmelse af livet som astronom på toppen af bakken, omgivet af fire flotte kupler, hvoraf den ene indeholder Danmarks største stjerneteleskop. 

Hver weekend dykker vi ned i et tema, som I kan blive klogere på i vores Værkstedsbygning (ved P-pladsen).  

 

ER DU NYSGERRIG PÅ ISTID OG GEOLOGI?

Denne weekend bliver du klogere på istid og geologi. Hør en fortælling om dengang isen kom væltende og lær, hvordan vi ser spor efter den lige her på Observatoriet, lav dit eget dødishul og flæk en sten for at afsløre dens hemmeligheder.

Du finder et detaljeret program ved indgangen (bygningen ved p-pladsen).

Rundvisningen er altid kl. 12.00 

 

BILLETTER OG PRAKTISK INFO

Entré: 80 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Brorfelde Observatorium.

Billetter købes i døren (Værkstedet nr. 3 ved siden af parkeringspladsen), så længe lager haves.Feedback

Sidst opdateret

14.06.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen