Spring til indhold

KIap en sten og kys landskabet

Hør historien om det enestående landskab omkring Observatoriet. Gå på opdagelse i geologien, flæk sten og tag med på rundvisning.
18.08.2018

ÅBENT HVER WEEKEND 11-16

Til weekendåbent på Observatoriet kan du gå på opdagelse i vores udstillinger. Få en fornemmelse af, hvordan det var at bo i en forskerby, hvor der altid blev arbejdet efter mørkets frembrud. Bliv klogere på rummissioner gennem tiden og se, hvordan rumteknologi bliver brugt i vores hverdag.

Vidste du fx, at NASA udviklede det stødabsorberende materiale, som vi kender fra joggingsko sammen med en skofabrikant? Således gik Neil Armstrong på Månen i 1969 med verdens første støvle med stødabsorberende materiale.

Tag også med på rundtur, og hør vores astronomiske guider fortælle om Observatoriets mysterier, bemærk detaljerne i de arkitekttegnede bygninger og få en fornemmelse af livet som astronom på toppen af bakken, omgivet af fire flotte kupler, hvoraf den ene indeholder Danmarks største stjerneteleskop. 

Hver weekend dykker vi ned i et tema, som I kan blive klogere på i vores Værkstedsbygning (ved P-pladsen).  

 

STENENES HEMMELIGHEDER OG ET VIDUNDERLIGT LANDSKAB

Hvad er et istidslandskab og hvordan kan man genkende det? Kom og hør historien om et imponerende landskab, som tidligere er betrådt af mammutter. Lær at flække sten og og få tips til at kende forskel på dem du finder i området. Alle aktiviteter foregår i Værkstedet. Her finder du også vores udstilling om rumfartshistorie. Du finder et detaljeret program ved indgangen (bygningen ved p-pladsen).

Rundvisning kl. 12.00 lørdag og søndag

 

BILLETTER OG PRAKTISK INFO

Entré: 80 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Brorfelde Observatorium.

Billetter købes i døren (Værkstedet nr. 3 ved siden af parkeringspladsen), så længe lager haves.Feedback

Sidst opdateret

01.08.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen