Spring til indhold

Weekendåbent

På Observatoriet får du øje på at se. Kig ned i geologien, kig rundt på klima og natur og kig op - og zoom ind på en verden langt borte. Tag med på rundvisning eller gå på opdagelse på egen hånd. Hver lørdag og søndag kl. 11.00-16.00.

Rundvisning

Hver lørdag og søndag kl. 11.00 og kl. 14.00. Mødested ved Værkstedet (den første bygning ved P-pladsen).

Tag med tilbage til 50'erne og 60'erne, til dengang Observatoriet var en anerkendt forskerby, der bl.a. byggede kikkerter til hele verden. Vi fortæller historierne, hemmelighederne og de arkitektoniske fakta på en lille time.

Oplev
• Nyhed! Fra den 4. april kan I blive klogere på dødis og gå på opdagelse i stenenes hemmeligheder. Besøg Jordens indre og lær om istidsdyr. Jordens fortællinger finder du i Geologiens Hus.
• Se Danmarks største teleskop, Discovery og lær om astronomernes arbejde i udstillingen ”Jagten på Asteroider”. I finder den i Discovery Dome.
• Tag med tilbage til 1969 og gense månelandingen i vores 'bagerste' kuppel, Meridiankredsen. Oplev blandt andet Månens overflade gennem 3D briller og bliv klogere på månemissionerne.
• Gå den udendørs Himmellabyrint
• Gennem lyd, lys og billeder får I forskellige historier om Observatoriet i Hovedbygningen.

Entré

Købes i døren ved Værkstedsbygningen ved p-pladsen. (Døren til værkstedet kan være låst under rundvisning)

  • Voksen (18 år+) 85 kr.
  • Barn (4 -17 år) 55 kr.

Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Observatoriet.

OBS! Alle opgjorte priser er netto-priser, der kan ikke fratrækkes moms af ydelserne. Læs mere om billet- og købsbetingelser her.

NB! Brorfelde Observatorium forbeholder sig retten til at ændre i programmet, grundet vejrforhold eller andet. Købte billetter refunderes kun i tilfælde af aflysning af arrangementet.

Vil du se stjerner? Så kig forbi den sidste torsdag i hver måned kl. 19.00-22.00. 

Læs mere om torsdagsstjerner her

Året rundt er observatoriet fyldt med forskellig events og foredrag.

Læs mere om vores events og foredrag her

 Feedback

Sidst opdateret

26.02.2020

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen

Find vej