Spring til indhold

Brorfelde-app på vej

Når det nye oplevelsescenter i Brorfelde åbner, bliver det med en helt ny innovativ app.
14.11.2013

Holbæk Kommune har netop fået 1,5 millioner kroner fra Markedsmodningsfonden til udviklingen af en helt ny type app til Brorfelde Observatorium.

I dag findes der billetsystemer, informationssystemer, vejvisere og søgedatabaser hver for sig. Den nye app skal samle det hele i ét program og samtidig give individuelt tilpasset information til alle, uanset om det er en familie, en skoleklasse eller et hold studerende.

Brorfelde er en utroligt spændende attraktion, der fortjener formidling af høj klasse

"Brorfelde er en utroligt spændende attraktion, der fortjener formidling af høj klasse. Sammen med personalet vil appen bidrage til, at alle får en stor oplevelse og en masse viden om astronomi, natur og geologi," siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Appen skal håndtere både booking og individuelt tilpasset information til de forventede 36.000 besøgende i bakkerne. Samtidig skal den holde styr på dem via GPS og guide dem rundt i området, så man undgår flaskehalse.

"Der er kun én, der kan kigge i kikkerten ad gangen. Derfor har vi brug for en intelligent app, der kan sørge for, at de besøgende ikke kommer til at stå i kø, men får ro og tid til at opleve og lære, siger Søren Kjærsgaard.

Når appen er færdig vil det være naturligt at udbrede brugen af den til andre aktiviteter. Det er håbet, at den og de nye muligheder kan blive et samlingspunkt for de mange andre attraktioner, der eksisterer i og udenfor regionen.

Midlerne fra Markedsmodningsfonden er det fjerde større fondsbidrag til Brorfelde Observatorium. Holbæk Kommune har blandt andet modtaget 10 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og et tilsvarende beløb fra Nordea-fonden.Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Karen Breiner