Spring til indhold

Find vinterhimlens 7 klareste stjerner

Fra klokken 21.30 kan du alle dage i februar finde vinterhimlens syv klareste stjerner og deres fem stjernebilleder. Dog anbefaler vi, at du sætter et ekstra kryds i kalenderen d. 11 februar. Læs mere, og find ud af hvorfor!
11.02.2021

Hvis du kender ét stjernebillede, er det med al sandsynlighed Karlsvognen, som vi fra Danmark kan følge året rundt. Det samme er dog ikke tilfældet for alle stjernebilleder, og Karlsvognen kan derfor fungere som et godt udgangspunkt til at lære nye konstellationer på himlen. Fra klokken 21.30 kan du alle dage i februar finde vinterhimlens syv klareste stjerner og deres fem stjernebilleder. Tre af stjernerne, Sirius, Capella og Vega, kan tilmed bruges til at finde Mælkevejens hvide bånd. Du skal se lidt til venstre for Sirius og Vega klokken 23.00 i nord og syd, og forbinde dem via en bue, som når sit toppunkt ved Capella.

Særligt godt kig ved nymåne
Du kan med fordel planlægge din stjerneaften den 11. februar, når vi får Nymåne, hvor de syv stjerner kan ses fra klokken 21.00. Alternativt er det en oplagt aktivitet, når vinterferien for de fleste starter den 13. februar. Mørket kalder ”7-9-13”!Feedback

Sidst opdateret

03.02.2021

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen