Spring til indhold

Månedens Planeter: Marts

Marts byder på et rødt nødblus om aftenen og tre morgenplaneter. De morgenfriske kan tilmed se den Internationale rumstation (ISS).
01.03.2021

Her har du overblikket over, hvad vores planeter har at byde på i marts:

Merkur:
Solens mindste planet og nærmeste nabo er tung at danse med. Planeten vil stå op i sydøst, og din bedste chance for at se den er i starten af måneden, en halv time før solopgang lavt mod horisonten.

Mars: Ved solnedgang vil Mars blive synlig i syd-sydvest. Vores røde nabo kan ses hele aftenen og et par timer efter midnat, indtil den krydser horisonten i nordvest.

Jupiter: Solsystemets største planet kan ses en halv til en hel time før solopgang i sydøstlig retning. Den vil være placeret lavt over horisonten og vil fremstå som den klareste af denne måneds tre morgenplaneter.

Saturn: Saturn er denne måneds tredje morgenplanet. Den vil være den første af de tre, som bevæger sig over horisonten og vil derfor kunne findes til højre for Jupiter. Dertil vil Saturn gennem hele måneden være placeret cirka to til tre grader højere på himlen end Jupiter. Jo tættere vi kommer på april, desto nemmere bliver det at se de to store gasplaneter.

Hvis du vil have månedens astrokalender hver måned, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev herFeedback

Sidst opdateret

16.03.2021

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen