Spring til indhold

Observatoriet åbner sovesale op for alle

Observatoriet ved Brorfelde kan endelig åbne dørene til deres gennemrenoverede sovesale for alle, der har lyst til at overnatte i den gamle forskerby. Det sker første gang til Fuldmåneaften den 30. juni kl. 21.00-01.00.
11.06.2018

Se himlen og hop på hovedet i seng

Overnatning på Observatoriet har indtil nu været forbeholdt skoler, foreninger og virksomheder, som samtidig deltog i et fagligt funderet undervisningsforløb. Dén mulighed ønsker Observatoriet at give til flere, og de åbner derfor op til deres sovesale. Overnatningen bliver stadig kombineret med fagligt indhold, og således er muligheden, i første omgang, kun åben i forbindelse med Observatoriets aftenarrangementer.

”Vi glæder os til at invitere vores gæster til at overnatte i de nyrestaurerede sovesale på rigtig lejrskolemanér.  Nu kan en aften blandt stjernerne på toppen af Brorfelde Bakke afsluttes med drømme om alt mellem himmel og jord i de historiske, totalfredede rammer. Vi er meget spændte og håber selvfølgelig, at gæsterne vil tage godt imod det,” siger leder af Observatoriet, Julie K.L. Bouchet.

Søde drømme i Fuldmånens skær

Til en start er det muligt at overnatte på Observatoriet til sommerens tre store aftenarrangementer:

Fuldmåneaften den 30. juni kl. 21.00-01.00
Under sommerstjernerne den 14. juli kl. 21.00-01.00

Total måneformørkelse den 27. juli kl. 20.30-24.00
Alle events kan også opleves uden overnatning.


Prisen for event og en seng på sovesal er 495kr. per person. Sengene er fordelt på to sovesale med plads til 32 overnattende gæster i alt. Sovesalene blev bygget i forbindelse med restaureringen af Observatoriets Hovedbygning, som åbnede i 2016. Bygningen er ført tilbage til den oprindelige farvesætning og indrettet hyggeligt med møbler i tidens ånd. Overnattende gæster har fri adgang til husets faciliteter, som udover sovesalene rummer spisesal, køkken, bade og toiletter. I hele stueetagen kan man derudover gå på opdagelse i udstillingen om Observatoriets historie fortalt gennem mennesker, der alle har været med til at skabe stedet – lige fra rengøringsdamen til finmekanikeren.

Læs mere og book en sengFeedback

Sidst opdateret

11.06.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen