Spring til indhold

Observatoriet er indstillet til farverig pris

Observatoriet i Brorfelde er sammen med Roskilde Museum de to tilbageværende finalister til årets farvepris. Prisen er på 150.000 kr. og uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond. Prisoverrækkelsen finder sted den 17. maj.
01.05.2018

Levende farver i mørket

Renoveringen af Hovedbygningen på Observatoriet har vakt interesse, fordi arbejdet har genskabt Kgl. Bygningsinspektør, Kaj Gottlobs, mangefarvede farvesætning fra 1965. Holbæk Kommune, som ejer Observatoriet, har i samarbejde med Rønnow Arkitekter A/S og konservator Filiz Kuvvetli fundet frem til den interessante farvesætning, som Gottlob dengang valgte – her havde han både øje for æstetikken, men i lige så høj grad for de funktioner, værelserne skal have. Farverne ændrer sig stort set fra rum til rum og bidrager til historien om Brorfelde Observatorium. 

Vi er meget stolte af nomineringen, som ikke kun hylder Kaj Gottlobs modige farvevalg, men også anerkender det gode samarbejde, vi har haft om restaureringen af hovedbygningen på Brorfelde Observatorium, som nu er åben for gæster, lejrskoler og mange andre aktiviteter. Vi har været meget glade for samarbejdet med Rønnow Arkitekter, og sætter stor pris på det flotte arbejde, som Meinckes Malerfirma og Vibes Malerfirma har udført
-Julie K.L. Bouchet, leder af Observatoriet,

En vanskelig opgave

Danske Malermestre fremhæver selv, at farveprisen har til formål at sætte fokus på, og ikke mindst belønne, flot malearbejde og godt håndværk. Direktør for Danske Malermestre udtaler om komiteens tur rundt til de nominerede: 

Overordnet set havde alle projekterne en meget høj kvalitet, hvad de i øvrigt altid har haft, så udover at være en vanskelig opgave, var det også en meget spændende tur, hvor vi blev præsenteret for rigtig flot malearbejde og spændende farver. Men der var også enighed i komiteen om, at de to indstillede kandidater var dem, der skilte sig ud.

Selve overrækkelsen finder sted den 17. maj og er åben for alle.

Mageløse mursten

Kaj Gottlob var nidkær omkring farvevalget ned til mindste detalje, og Observatoriet kan følgelig fremvise indfarvet mørtel, som matcher murværket. En anden særegen detalje er indfarvningen af mursten omkring Hovedbygningens ildsted, hvor et ternet mønster definerer en hyggelig og varm krog til samtaler om universets store opdagelser.  

Kom og se de smukke farver

Hovedbygningen på Brorfelde Observatorium er åbent hver weekend fra 11.00-16.00, hvor interesserede kan opleve farverne som en del af Observatoriets faste udstilling. Billetter koster 80 kr. for voksne og 50 kr. inkl. en rundvisning. Se mere på brorfelde.dk.Feedback

Sidst opdateret

01.05.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen