Spring til indhold

Sommerbilledskole 2014

Billedskolen Holbæk har 4 ugers sommerbilledskole for børn og vi er så heldige at det igen i år er blevet muligt at være i værkstedet på Brorfelde Observatorium
04.07.2014

Brorfelde Observatorium er fuldt af historier og naturen er enestående – højderne og det store udsyn og som kontrast den tætte skov lige på den anden side af vejen.

I år har vi særligt fokus på solen og skyerne – lys og skygge. Det er særligt for børnene at være der og male, oppe i det bjergagtige landskab – Her opleves perspektivet tydeligt og vi ser hvordan lyset og skyggen ligger i landskabet – Vi er lidt tættere på himlen og skyerne.

Eleverne maler tegner og maler med akvarel og akryl – både ude og inde alt efter vejret.

En af dagene går vi med tegneplader og kul og farvekridt ad en lille sti ned til den Brorfelde, den lille idylliske landsby, hvor vi finder motiver og tegner skitser af hestene der græsser og ænderne der svømmer i gadekæret.

En anden dag bevæger vi os ind i skoven, hvor vi skal lave 'land art'– kunst i landskabet –af materialer og ting vi finder i skoven.

Der bliver 3 uger med kurser for børn fra 6 – 12 år, den første uge er der et eftermiddagskursus for 10 – 14 årige og uge 31 et kursus for børn og voksne sammen.

Læs mere i folderen Sommerbilledskole 2014

De virkelige Brorfelde historier

Sidste sommer besøgte jeg Inger Gyldenkerne og fik nogle vidunderlige historier om dengang der eksisterede lille samfund af med ca. 30 stjernekiggere, der arbejde og boede lidt for sig selv oppe på Brorfelde Observatoriet

Så eleverne vil få nogle af de virkelige 'Brorfelde historier', der allerede er blevet til rene eventyr - og for hesteelskende piger og drenge vil vi også hente inspiration i nogle Cecil Bødkers historier om Silas og hendes sorte hoppe i ruinbyen på Sebastianbjerget.

Presse og kontakt

Brorfelde Observatorium: Julie K.L. Bouchet
Leder af Brorfelde Observatorium
Tlf. 7236 2345
E-mail: jubou@holb.dk

Billedskolen Holbæk: Bente Kjær Pedersen
Underviser på Sommerbilledskolens kurser
Tlf. 59186920
E-mail: bentebilledskole@yahoo.dkFeedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Karen Breiner