Spring til indhold

Udadvendt og dynamisk astronomividenskabelig medarbejder søges til Brorfelde Observatorium

Vil du bringe danskerne tættere på stjernerne? På Brorfelde Observatorium er vi i fuld gang med at udvikle og etablere et levende formidlingscenter med afsæt i astronomiens forunderlige verden.
08.03.2016

Vi vil gøre udforskningen af universets hemmeligheder til en håndgribelig, meningsfuld og sjov oplevelse, som giver børn og voksne lyst til at lære mere om astronomi, natur og geologi. Vores mål er at fascinere, inspirere og engagere gæsterne gennem en utraditionel formidling af høj kvalitet – på alle mulige platforme og på alle tider af døgnet.

Skal visionerne realiseres bør vores faglige grundlag være solidt. Og det er her, du kommer ind i billedet. Vi søger en fagansvarlig medarbejder, der sammen med os brænder for at gøre Brorfelde Observatorium til en ledestjerne inden for formidling af astronomi, geologi og natur.

Jobbet:

 • Du vil få ansvaret for Brorfelde Observatoriums astronomividenskabelige profil og for det videnskabelige grundlag i vores udstillinger, aktiviteter, materialer og undervisningsprojekter.
 • Du vil få ansvaret for at opbygge et fagligt netværk omkring oplevelsescenteret og stå for udvikling og afholdelse af foredrag, debataftener og andre videnskabelige arrangementer.
 • Du skal sikre gennemførelse af centerets videnskabelige formidlingsprojekter i samarbejde med en bred vifte af eksterne samarbejdspartnere.
 • Du vil være med til at udstikke retningslinjer for observatoriets formidlings- og udstillingsprofil.
 • Du vil blive Brorfelde Observatoriums videnskabelige ansigt udadtil – og indadtil.
 • Du skal udbrede kendskabet til astronomi til forskellige målgrupper på forskellige platforme.
 • En naturlig del af det daglige arbejde er desuden at udarbejde ansøgninger til fonde og puljer.

Hvem er du?
Du er nyuddannet inden for de sidste par år med en stærk faglighed, som du elsker at formidle kreativt til både novicer og fagfolk. Du er ikke bange for at stille dig op foran en stor forsamling eller udtale dig om din faglighed til pressen. Vi leder efter en positiv og udadvendt person med gå-på-mod, som er indstillet på en hektisk hverdag med skæve arbejdstider.

 • Du har en kandidatgrad i astrofysik, astronomi el.lign.
 • Du brænder for at formidle din faglighed til en varieret målgruppe
 • Du kan sætte skæve vinkler på din faglighed
 • Du er en selvstændig teamplayer, som samarbejder godt på tværs af fagligheder
 • Du har gode kommunikationsevner skriftligt og mundtligt

Ansættelsesvilkår
Du bliver en del af Brorfelde Observatoriums lille team af  engagerede medarbejdere, der trives ved både at kunne arbejde selvstændigt og løfte i flok i en uformel omgangstone. Der er store ambitioner, højt til loftet og let til latter. Vi samarbejder bredt med foreninger, erhverv, frivillige og forskellige organisationer.

Stillingen er i udgangspunktet en deltidsstilling på 30 timer om ugen. Stillingen kræver, du har adgang til bil.

Løn og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst. Tiltrædelse 1. maj eller efter aftale.

Ansøgningsfrist den 29. marts 2016

Ansættelsessamtaler vil formenligt finde sted i uge 14.

Søg stillingen herFeedback

Sidst opdateret

08.03.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen