Spring til indhold

Erhvervspraktik på Observatoriet

Er du udskolingselev og interesseret i formidling af naturfag, er der mulighed for praktik på Observatoriet to gange årligt.

Observatoriet er et oplevelsescenter, der formidler natur og naturvidenskab – især med fokus på astronomi, geologi og biologi. Vi forsker ikke, men beskæftiger os med, hvordan vi kan fortælle om naturen til andre (primært familier og skoleklasser).

Som praktikant på Observatoriet vil din uge især handle om at følge vores formidlere, der både formidler astronomi, geologi, biologi og stedets historie. Du vil få mulighed for at hjælpe til ved Observatoriets arrangementer og møde medarbejdere med forskellige uddannelser og arbejdsområder. Ofte vil du også få et indblik i Observatoriets kommunikationsarbejde, som foregår bl.a. via sociale medier. Vi holder åbent hver weekend og har indimellem aftenarrangementer, så dine mødetider vil nogle dage ligge uden for almindelig skoletid og kan både ske at ligge om aftenen og i weekenden.

Observatoriet tager imod praktikanter i to fastlagte uger hvert skoleår, og der er mulighed for, at du vil komme i praktik sammen med en eller flere andre erhvervspraktikanter.

I skoleåret 2021/2022 er der mulighed for praktik i uge 39 i efteråret og en uge igen i foråret.

Hvis du ønsker at komme i praktik hos os i én af de ovenstående uger, så send os en mail på brorfelde@holb.dk, hvor du fortæller lidt om, hvornår og hvorfor du gerne vil i praktik herude. Så vil vi vende tilbage, når vi har undersøgt, om vi har plads!

 

Ønsker du mere fysik/astronomi?

Hvis du i stedet ønsker en praktikuge, der handler mere direkte om fysik (herunder astrofysik), anbefaler vi, at du søger om praktik hos Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. De tager kun praktikanter to gange om året, og man skal være lidt hurtigt ude, men det er en god introduktion til et af de universitetsstudier, du kan overveje at søge ind på i fremtiden, hvis du vil beskæftige dig med astronomi. Her er link til en lille samling af videoer, der fortæller om studiet, om fysik som universitetsfag og om mulige jobs.

En anden mulighed er praktik hos DTU space, der beskæftiger sig med rummet, rumforskning og rumteknologi.

 

Vil du blive klogere på, hvad geologi er for noget?

Herunder er links til et par gode videoer, der introducerer geologi som fagområde og fortæller om hverdagen som studerende på geologistudiet på Københavns Universitet:

Videointroduktion til faget, uddannelsen og jobmulighederne

Videodagbog fra en geologistuderende

Du kan finde flere videoer og læse mere om geologi som fagområde og arbejdsfelt her.

 

VI ANBEFALER

I boksen øverst til højre her på siden kan du finde links til videoer, der introducerer forskellige fagområder og universitetsstudier inden for naturfag.

Studerende fortæller om hverdagen på Københavns Universitet og om jobmuligheder inden for fagområderne.

 

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og følg med i Observatoriets aktiviteter

 Feedback

Sidst opdateret

10.05.2021

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen