Spring til indhold

Erhvervspraktik på Observatoriet

Er du udskolingselev og interesseret i formidling af naturfag, er der mulighed for praktik på Observatoriet fire gange årligt.

Observatoriet er et oplevelsescenter, der formidler natur og naturvidenskab – især med fokus på astronomi, geologi og biologi. Vi laver ikke forskning, men beskæftiger os med, hvordan vi kan fortælle om naturen til andre (primært familier og skoleklasser).

Som praktikant på Observatoriet vil din uge især handle om at følge vores formidlere, der både formidler astronomi, geologi, biologi og stedets historie. Du vil få mulighed for at hjælpe til ved Observatoriets arrangementer og møde medarbejdere med forskellige uddannelser og arbejdsområder. Ofte vil du også få et indblik i Observatoriets kommunikationsarbejde, som foregår bl.a. via sociale medier. Vi holder åbent hver weekend og har indimellem aftenarrangementer, så dine mødetider vil nogle dage ligge uden for almindelig skoletid og kan både ske at ligge i weekenden før og efter praktikugen.

Observatoriet tager imod praktikanter i fire fastlagte uger hvert skoleår, og der er mulighed for, at du vil komme i praktik sammen med en eller flere andre erhvervspraktikanter.

I skoleåret 2020/2021 er der mulighed for praktik i ugerne 38 og 39 i efteråret og ugerne 9 og 10 i foråret.

Hvis du ønsker at komme i praktik hos os i én af de ovenstående uger, så send os en mail på brorfelde@holb.dk, hvor du fortæller lidt om, hvornår og hvorfor du gerne vil i praktik herude. Så vil vi vende tilbage, når vi har undersøgt, om vi har plads!

 

Ønsker du mere fysik/astronomi?

Hvis du i stedet ønsker en praktikuge, der handler mere direkte om fysik (herunder astrofysik), anbefaler vi, at du søger om praktik hos Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. De tager kun praktikanter to gange om året, og man skal være lidt hurtigt ude, men det er en god introduktion til et af de universitetsstudier, du kan overveje at søge ind på i fremtiden, hvis du vil beskæftige dig med astronomi.

En anden mulighed er praktik hos DTU space, der beskæftiger sig med rummet, rumforskning og rumteknologi.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og følg med i Observatoriets aktiviteter 

 Feedback

Sidst opdateret

30.09.2020

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen