Spring til indhold

LEJRSKOLE I MØRKET

Kom og oplev Danmarks eneste fredede nattemørke til et spændende døgn under stjernerne på Brorfelde Observatorium. Vi udforsker vores solsystem og opbygger en forståelse for den danske astronomiske verden.

I vores nyrenoverede hovedbygning er der plads til 45 overnattende gæster. Her er auditorium og stor spisesal med tilknyttet produktionskøkken. Der medfølger ét skoletjenesteforløb i forbindelse med overnatningen. Forløbet foregår i dagtimerne mellem 9.00 – 16.00. Vores nuværende dagsforløb kan ses under fanen ”Undervisning”.

 

Priser for overnatning
Lejrskoleophold i hovedbygningen koster 300 kr. pr. deltager for første døgn m. et undervisningsforløb. Minimumsprisen for leje af hovedbygningen er dog 5.000 kr. for første døgn. Efterfølgende ophold m. overnatning koster 200 kr. per nat - dette inkluderer ikke et undervisningsforløb. Prisen for lærere og forældre som overnatter og/eller deltager i forløb i forbindelse med overnatning er den samme som for elever. 

Der kan tilkøbes en særlig aftenrundvisning med stjernekig såfremt det har interesse. Forløbet kan kun bookes ifm. lejrskoleophold og koster 75 kr. per deltager.

Under rundvisningen hører du mere om Observatoriet som arbejdsplads. Der bliver fortalt sjove, spændende og hemmelighedsfulde historier og tag med på rejsen fra observatorium til et moderne opdagelsescenter. Gå derefter på opdagelse på stjernehimlen – udendørs, hvis vejret tillader det, og ellers inde fra vores oppustelige planetarium. Under stjernekig gives en anderledes introduktion til at navigere rundt blandt stjernebillederne, men bemærk at der ikke er specifikke læringsmål i forbindelse med aftenrundvisning.

Skriv til Anders Kildebæk på mail: ankil@holb.dk og hør nærmere om mulighederne.

Praktisk information

Hovedbygningen har 45 sengepladser fordelt på 7 værelser og to sovesale. Der er der adgang til et fuldt udstyret produktionskøkken med tilhørende spisesal, hvor der kan sidde 32 personer. Ligeledes er der et auditorium/undervisningslokale med tilhørende projektor, lydanlæg, tavler, borde og stole med plads til 60 personer. Slutrengøring er inkluderet i prisen. Dog skal der være ryddet op, stole og borde stillet på plads, og skraldespande være tømt inden bygningen forlades.

Der er dyner og puder på stedet, men gæster skal selv medbringe sengelinned. Det er muligt at leje en pakke med sengelinned + 2 håndklæder til 65 kr. pr. pakke.

Bygningen kan tidligst lejes fra kl. 8.00 på førstedagen og skal forlades igen senest kl. 10.00 den sidste dag.

 Feedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen