Spring til indhold

LEJRSKOLE I MØRKET

Kom og oplev Danmarks eneste fredede nattemørke til et spændende døgn under stjernerne på Brorfelde Observatorium. Vi udforsker vores solsystem og opbygger en forståelse for den danske astronomiske verden.

Vi lærer at bruge instrumenter, teleskoper, og hvis vejret tillader det, skal hele

stjernehimlen udforskes om natten. Når det fredede mørke lægger sig
som et tæppe over observatoriet, går vi på opdagelse i stjernevrimlen.

Danmarks største stjerneteleskop vil være til rådighed. Hvis vejret er
imod os, udforsker vi stjernehimlen i vores planetarium og når langt ud
i hele vores galakse!

Vil laver natløb og udforsker mørket for det liv, vi aldrig ser om dagen. Vi
lærer om mørkets betydning for menneskets sundhed, historie, astronomi,
natur og mytologi.

Skriv til Anders Kildebæk på mail: ankil@holb.dk og hør nærmere om mulighederne.

Lejrskole
Lejrskoleophold i hovedbygningen koster 300 kr. pr. elev for første døgn m. et undervisningsforløb. Minimumsprisen for leje af hovedbygningen er dog 5.000 kr. for første døgn. Efterfølgende ophold m. overnatning koster 200 kr. per nat - dette inkluderer ikke et undervisningsforløb.

Der kan tilkøbes et særligt formidlingsforløb til opholdet. NB! forløbet er ikke et undervisningsforløb - forløbet er uden didaktisk indhold. Dette forløb henvender sig til voksne og børn, som ønsker yderligere formidling på stedet ifm. forældre der overnatter i forlængelse af et lejrskoleophold. Forløbet kan kun bookes ifm. lejrskoleophold og koster 75 kr. per deltager.

Hovedbygningen har 45 sengepladser fordelt på 7 værelser og to sovesale. Der er der adgang til et fuldt udstyret produktionskøkken med tilhørende spisesal, hvor der kan sidde 32 personer. Ligeledes er der et auditorium/undervisningslokale med tilhørende projektor, lydanlæg, tavler, borde og stole med plads til 60 personer. Slutrengøring er inkluderet i prisen. Dog skal der være ryddet op, stole og borde stillet på plads, og skraldespande være tømt inden bygningen forlades.

Der er dyner og puder på stedet, men gæster skal selv medbringe sengelinned. Det er muligt at leje en pakke med sengelinned + 2 håndklæder til 65 kr. pr. pakke.

Bygningen kan tidligst lejes fra kl. 8.00 på førstedagen, og skal forlades igen senest kl. 10.00 den sidste dag.

 Feedback

Sidst opdateret

04.07.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen