Spring til indhold

Lejrskole i mørket

Kom og oplev Danmarks eneste fredede nattemørke til et spændende døgn under stjernerne på Brorfelde Observatorium. Vi udforsker vores solsystem og opbygger en forståelse for den danske astronomiske verden.

I den nyrenoverede hovedbygning er der plads til 45 overnattende gæster. Her er auditorium og stor spisesal med tilknyttet produktionskøkken. Der medfølger ét skoletjenesteforløb i forbindelse med overnatningen. Forløbet foregår i dagtimerne mellem 9.00 og 16.00. Vores dagsforløb kan ses under fanen ”Undervisning”.

Priser for overnatning

Lejrskoleophold i hovedbygningen:
400 kr. per deltager for første døgn m. et undervisningsforløb.
Minimumsprisen for leje af hovedbygningen er dog 5.000 kr. for første døgn. Efterfølgende ophold m. overnatning koster 300 kr. per nat (dette inkluderer ikke et undervisningsforløb).

Prisen for lærere og forældre som overnatter og/eller deltager i forløb i forbindelse med overnatning er den samme som for elever. 

Der kan tilkøbes aftenformidling med stjernekig, såfremt det har interesse. Forløbet kan kun bookes ifm. lejrskoleophold og koster 75 kr. per deltager.
OBS! Alle opgjorte priser er netto-priser, der kan ikke fratrækkes moms af ydelserne.

Aftenformidling

Der er mulighed for at tilkøbe aftenformidling, hvis det har interesse. Her hører I mere om livet og arbejdet på Observatoriet. Der bliver fortalt sjove, spændende og hemmelighedsfulde historier, og vi tager dig med på rejsen fra observatorium til moderne opdagelsescenter. Derefter går vi på opdagelse på stjernehimlen – udendørs, hvis vejret tillader det og ellers i vores oppustelige planetarium. Her gives en anderledes introduktion til at navigere rundt blandt stjernebillederne.

Vi knytter ikke specifikke læringsmål til aftenrundvisningen.

Skriv til Marianne Gottschalck på mail: magot@holb.dk og hør nærmere om mulighederne.

Praktisk information

Hovedbygningen har 45 sengepladser fordelt på 7 værelser og to sovesale. Der er adgang til et fuldt udstyret produktionskøkken og spisesal med plads til 32 personer. Ligeledes er der et auditorium/undervisningslokale med tilhørende projektor, lydanlæg, tavler, borde og stole med plads til 60 personer. Slutrengøring er inkluderet i prisen. Dog skal der være ryddet op, stole og borde stillet på plads og skraldespande tømt inden bygningen forlades.

Der er dyner og puder på stedet, men gæster skal selv medbringe sengelinned. Det er muligt at leje en pakke med sengelinned + 2 håndklæder til 65 kr. pr. pakke.

Bygningen kan tidligst lejes fra kl. 8.00 på førstedagen og skal forlades igen senest kl. 10.00 den sidste dag.

OBS! Alle opgjorte priser er netto-priser, der kan ikke fratrækkes moms af ydelserne.Feedback

Sidst opdateret

20.02.2020

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen