Skoletjeneste

Hvad?

Et besøg på Brorfelde Observatorium består af en blanding af teoretisk viden og eksperimentelle forsøg/øvelser, hvor eleverne er i centrum. Det varer som hovedregel 3,5 timer inklusiv pauser.

Alle vores undervisningstilbud tager udgangspunkt i de nye færdigheds- og
vidensmål i fagene Natur/Teknologi, Geografi og Fysik/Kemi.

Pris
Prisen er 75,- pr. elev (ingen betaling for undervisere). Betaling for min. 10
personer.

Særligt for skoler i Holbæk Kommune
Holbæk Kommune yder tilskud til kommunens folkeskoler, så besøget er gratis for de første 20 skoleklasser. Herefter er taksten som angivet ovenfor. Bemærk den besøgende skoleklasse må selv sørge for transporten til stedet.

Ud af huset
Det er også muligt at få hele stjernehimlen ud på jeres skole, når Karlsvognen rykker ud fra Brorfelde Observatorium. Vi skal lære om hele solsyemet. Hvad er planeter, måner, asteroider og kometer egentlig? I forbindelse med forløbet opstiller vi også en planetsti på skolen, hvor vi gennem undervisningen kommer ud i den fjerneste del af solsystemet.

Forløbet varer 2 timer og prisen herfor er 1.000,- + transport + evt. timetillæg.

Hvornår?

Undervisningsforløbene kan bookes (tirsdag, onsdag og torsdag) ved at benytte denne formular:

Book et forløb

Hvis du har spørgsmål til vores forløb i skoletjenesten eller særlige ønsker, er du også velkommen til at kontakte vores astrofysiker Michael Lindholm på micli@holb.dk eller på tlf.: 7236 2489. 

Brorfelde Observatorium
Observator Gyldenkernes Vej 7
4340 Tølløse

Rejsen gennem vores solsystem

Vores solsystem rummer fantastiske fortællinger og fænomener, som vi stadig er i gang med at forstå! Tag med på en rejse gennem solsystemet. Hvad er planeter, måner, stjerner, asteroider og kometer egentlig? Og hvordan hænger det hele sammen?

Vi tager fat i planetrækken og kommer helt ind til overfladen af hver enkelt planet. Tyngdekraften udfordres, når vi sammen bygger raketter efter eget design. Til slut besøger vi Danmarks største stjerneteleskop, Schmidt-teleskopet.

Målgruppe: 3.-5. klasse

Navigation og stjerner

Vi har til alle tider været afhængige af himmelhvælvets sol og stjerner samt jordens magnetfelt for at kunne navigere. Hvordan har man egentlig formået at finde vej? Og hvad skulle man vide og forstå for at mestre navigationens kunst?

Vi ser nærmere på, hvordan rumteknologien har bragt menneskeheden ind i en ny æra af navigation. Vi bliver klogere på navigationens fortid, nutid og fremtid og udrustes til at finde vej i området omkring Brorfelde Observatorium. Husk de gode vandrestøvler, for vi kommer godt ud i terrænet, når vores navigationsevner skal udfordres! Til slut besøger vi Danmarks største stjerneteleskop, Schmidt-teleskopet.

Målgruppe: 3.-5. klasse

Istiden over bakkerne

I hele Danmark findes der spor efter istidernes vandring over landet. I bakkerne ved Brorfelde Observatorium findes en ganske særlig fortælling, som ikke ses andre steder

Hvordan blev klimaet og dyrelivet påvirket af de enorme ismængder, der erobrede landskabet for flere tusinde år siden? Og hvad er det for naturkræfter, der frembragte gletsjerne?

Vi laver forsøg med egne gletsjere og kigger nærmere på de mange spor, de seneste istider har efterladt i området omkring Brorfelde Observatorium. Til slut besøger vi Danmarks største stjerneteleskop, Schmidt-teleskopet.

Målgruppe: 2.-4. klasse

Mission til Mars

Er Mars den første koloni uden for Jordens atmosfære? Hvordan kommer vi derop? Hvordan overlever vi deroppe? Og hvad er forskellen på Mars og Jorden?

Er Mars den første koloni uden for Jordens atmosfære? Hvordan kommer vi derop? Hvordan overlever vi deroppe? Og hvad er forskellen på Mars og Jorden?

Det og mange andre spørgsmål søger vi svarene på, når vi dykker ned i historien om den røde planet. Vi kigger på rumteknologien, de fysiske og klimatiske forhold og ikke mindst menneskets muligheder for at være i rummet. Vi planlægger vores egen mission til Mars. Vi udfordrer os selv med et Mars-løb i bakkerne, hvor vi møder nogle af de problematikker, der opstår ved et muligt bosted på den røde planet.

Målgruppe: 4.-7. klasseFeedback

Sidst opdateret

03.07.2017

Ansvarlig redaktør

Anders Kildebæk