Spring til indhold

Skoletjeneste

Et besøg på Brorfelde Observatorium består af en blanding af teoretisk viden og eksperimentelle forsøg/øvelser, hvor eleverne er i centrum. Det varer som hovedregel 3,5 timer inklusiv pauser. Alle vores undervisningstilbud tager udgangspunkt i de nye færdigheds- og vidensmål i fagene Natur/Teknologi, Geografi og Fysik/Kemi.

Pris
Se priser herunder (ingen betaling for undervisere).

Op til 10 elever 800 kr.
Op til 15 elever 1.200 kr.
Op til 20 elever 1.500 kr.
Op til 25 elever 1.900 kr.
Op til 30 elever 2.300 kr.
Op til 35 elever 2.700 kr. + 900 kr. i tillæg for en ekstra underviser – i alt 3.600 kr.
Op til 40 elever 3.000 kr. + 900 kr. i tillæg for en ekstra underviser – i alt 3.900 kr.
Op til 45 elever 3.400 kr. + 900 kr. i tillæg for en ekstra underviser – i alt 4.300 kr.
Op til 50 elever 3.800 kr. + 900 kr. i tillæg for en ekstra underviser – i alt 4.700 kr.
Over 50 elever – skal aftales med Michael Lindholm Nielsen på micli@holb.dk eller på tlf.: 7236 2489

Ønskes en skoletjeneste uden for normal arbejdstid (8.00-16.00); det vil sige i weekender, om aftenen (efter kl. 16.00) eller i forbindelse med helligdage, tillægges der et aftenstillæg på 500 kroner.

OBS! Ønsker I at benytte Kulturbussen koster dette 150 kr. Se mere her: kulturbus.dk

Særligt for skoler i Holbæk Kommune
Holbæk Kommune yder tilskud til kommunens folkeskoler, så besøget er gratis for de første 20 skoleklasser. Herefter er taksten som angivet ovenfor. Bemærk den besøgende skoleklasse må selv sørge for transporten til stedet.

Karlsvognen (Ud af huset skoletjeneste)
Det er også muligt at få hele stjernehimlen ud på jeres skole, når Karlsvognen rykker ud fra Brorfelde Observatorium. Vi skal lære om hele solsystemet. Hvad er planeter, måner, asteroider og kometer egentlig? I forbindelse med forløbet opstiller vi også en planetsti på skolen, hvor vi gennem undervisningen kommer ud i den fjerneste del af solsystemet.

Forløbet varer 2 timer og prisen er 1.000 kr. + transport + evt. timetillæg. Skal der formidles til mere end 30 personer skal der en ekstra underviser på, hvilket koster 750 kr. Ønskes Karlsvognen uden for normal arbejdstid (8.00-16.00); det vil sige i weekender, om aftenen (efter kl. 16.00) eller i forbindelse med helligdage, tillægges der et særtillæg på 500 kr.

Startpris                                       1.000 kr.
Transport                                      4 kr. pr kørt km
Timetillæg                                    650 kr. pr påbegyndt time
Særtillæg                                     500 kr.
Ekstra guide (30+ personer)          750 kr.

Priser på materialer til formidling kan variere fra arrangement til arrangement, hvorfor denne pris fastsættes ift. den ønskede opsætning og efter aftale.

Vedr. transport til og fra destinationen gælder, at Brorfelde Observatorium altid bestemmer ruten ud fra praktiske omstændigheder som passer ind i den pågældende undervisers tidsplan. Startpunktet for ruten udspringer altid fra Brorfelde Observatorium - medmindre andet er aftalt.

Andre udgifter forbundet med transport (eks. bro- eller færgeafgift) er ikke en del af ovenstående priser, og skal derudover medregnes i pristilbud.

Digital skoletjeneste

Træd ind i det virtuelle klasseværelse og deltag i en spørgetime i skyen. Klassen sender spørgsmål på forhånd, så timen bliver mest effektiv. Skriv direkte til Michael Lindholm på micli@holb.dk ved interesse. 
Skriv dig op til vores nyhedsbrev for skoletjenesten og følg med i udbuddet indenfor digital undervisning.

Hvornår?

De forskellig undervisningsforløb kan bookes ved at benytte nedenstående formular. Bemærk! Et forløb skal senest bookes 21 dage før den ønskede dato - så vi kan garantere for en underviser på dagen.

Book et forløb

Hvis du har spørgsmål til vores forløb i skoletjenesten eller særlige ønsker, er du også velkommen til at kontakte vores astrofysiker Michael Lindholm på micli@holb.dk eller på tlf.: 7236 2489. 

Brorfelde Observatorium
Observator Gyldenkernes Vej 7
4340 Tølløse

 

KOM FØRST TIL DE NYE FORLØB - SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Rejsen gennem vores solsystem

Vores solsystem rummer fantastiske fortællinger og fænomener, som vi stadig er i gang med at forstå! Tag med på en rejse gennem solsystemet. Hvad er planeter, måner, stjerner, asteroider og kometer egentlig? Og hvordan hænger det hele sammen?

Vi tager fat i planetrækken og kommer helt ind til overfladen af hver enkelt planet. Tyngdekraften udfordres, når vi sammen bygger raketter efter eget design. Til slut besøger vi Danmarks største stjerneteleskop, Schmidt-teleskopet.

Målgruppe: 3.-5. klasse

Navigation og stjerner

Vi har til alle tider været afhængige af himmelhvælvets sol og stjerner samt jordens magnetfelt for at kunne navigere. Hvordan har man egentlig formået at finde vej? Og hvad skulle man vide og forstå for at mestre navigationens kunst?

Vi ser nærmere på, hvordan rumteknologien har bragt menneskeheden ind i en ny æra af navigation. Vi bliver klogere på navigationens fortid, nutid og fremtid og udrustes til at finde vej i området omkring Brorfelde Observatorium. Husk de gode vandrestøvler, for vi kommer godt ud i terrænet, når vores navigationsevner skal udfordres! Til slut besøger vi Danmarks største stjerneteleskop, Schmidt-teleskopet.

Målgruppe: 3.-5. klasse

Istiden over bakkerne

I hele Danmark findes der spor efter istidernes vandring over landet. I bakkerne ved Brorfelde Observatorium findes en ganske særlig fortælling, som ikke ses andre steder

Hvordan blev klimaet og dyrelivet påvirket af de enorme ismængder, der erobrede landskabet for flere tusinde år siden? Og hvad er det for naturkræfter, der frembragte gletsjerne?

Vi laver forsøg med egne gletsjere og kigger nærmere på de mange spor, de seneste istider har efterladt i området omkring Brorfelde Observatorium. Til slut besøger vi Danmarks største stjerneteleskop, Schmidt-teleskopet.

Målgruppe: 2.-4. klasse

Mission til Mars

Er Mars den første koloni uden for Jordens atmosfære? Hvordan kommer vi derop? Hvordan overlever vi deroppe? Og hvad er forskellen på Mars og Jorden?

Er Mars den første koloni uden for Jordens atmosfære? Hvordan kommer vi derop? Hvordan overlever vi deroppe? Og hvad er forskellen på Mars og Jorden?

Det og mange andre spørgsmål søger vi svarene på, når vi dykker ned i historien om den røde planet. Vi kigger på rumteknologien, de fysiske og klimatiske forhold og ikke mindst menneskets muligheder for at være i rummet. Vi planlægger vores egen mission til Mars. Vi udfordrer os selv med et Mars-løb i bakkerne, hvor vi møder nogle af de problematikker, der opstår ved et muligt bosted på den røde planet.

Målgruppe: 4.-7. klasseFeedback

Sidst opdateret

17.05.2018

Ansvarlig redaktør

Sarah Sohl Rasmussen